Posted on Leave a comment

Патриция Пепе (Patrizia Pepe) – моден бранд за ценители

Патриция Пепе (Patrizia Pepe)

Patrizia Pepe е известната италианска модна марка, собственост на семейната двойка Патриция Бамби и Клаудио Ореа. Тя е основана през 1993г. във Флоренция, базирайки се на техния опит – собствена текстилна компания. Тогава те решават да дадат това име на компанията, в чест на “Патриша”, като в последствие добавят и Пепе, което в превод означава “Пипер”. Това само по себе си определя и философията на марката, свързваща се и до днес с една острота, актуалност, оригиналност.

Патриция черпи вдъхновение за своите колекции от ежедневието и до днес, те нямат общо една с друга. Всяка е актуална по своята си уникалност. 

Асортиментът на марката включва и връхни дрехи, кожени неща, деним, плетена линия, висококачествени обувки, маратонки, елегантни ежедневни линии, бижута, колани, ръкавици, чанти. През 2010г. излиза и дебютният аромат на марката – Patrizia Pepe. 

В самото начало, колекциите с панталони са представени модели с ниска талия, които идеално пасват на всяка фигура, сега дрехите се създават в парадигмата total-look, т.е. от главата до петите. 

През 2005г. марката представя своята мъжка колекция, която се разпродава моментално и Патриция Пепе добива още по-голяма популярност. Мъжките колекции се отличават с минималното експериментиране и респект към класиката.  Тази класика обаче е филтрирана през живота на големия град, а усета и тук към всеки детайл, като например двойния ред копчета, стилната яка и др. подчертават индивидуалността на бранда. 

През 2009г. отварят онлайн магазин, което улеснява голяма част от потребителите, които не се налага да напускат домовете си, за да пазаруват. 

Известна със своите изискани колекции, с усет към детайлите. Дизайнерите на марката умело съчетават два подхода в работата си – pret-a-porter, масово производство на дрехи и бързото обновяване на асортимента на марката, известно в модните среди като fast fashion. Отнасяйки се с лекота към модата, колекциите се отличават с необичания си стил и изискани аксесоари. 

Самото име на марката подсказва, че Патриция Пепе не е почитател на класическия стил. Дрехите имат винаги една допълнителна доза “очарователен” пипер. За моделите винаги се избират необичайните материали, използват се, твърди контрастни комбинации, графични линии и асиметрично наслояване. 

Акцентът е върху малките детайли – красива бродерия, декоративни шевове, необичайни апликации, стилни аксесоари.

Името “Пепе” се идентифицира с непочтителна чувственост, изградена от контрасти и противоположности. Жените могат да изберат марка, в която да съчетаят ежедневната практичност с блясък за всички онези важни моменти от сутрин до вечер, благодарение на двойната гъвкавост на колекцията и изрязващите силуети.

Оживява се една нова идея за жена: жената на париция Пепе – Чувствена, непочтителна, смела и осъзната. Съзнавайки собственото си тяло, тя преследва холистичната визия за благополучие. Иронична и градска, тя обича да експериментира. Това е тя – със силен и независим дух, идеалист. 

За изключително кратко време, Партиция Пепе създава емблематични облекла с безспорна оригиналност, разпознаваме и ценени през годините. Към днешна дата, марката има над 100 бутика , включително над 20 водещи магазина в Рим, Москва, Милано, Париж, Шанхай, Пекин, Токио и други мегаполиси по света. 

Едно от местата на което можете да откриете продукти на марката в България е онлайн платформата за оригинални маркови продукти на известни световни дизайнери –  Super Brands Discounter. Там бихте могли да получите и професионална консултация за цялостната си визия, базирана на дългогодишната експертиза на екипа от модни специалисти. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *