Polaroid

Показване на единичен резултат

Показване на единичен резултат

Polaroid Eyewear произвежда поляризирани слънчеви очила и поляризирани лещи, както и оптични рамки, очила за четене и клип лещи.

Polaroid Eyewear е част от групата StyleMark и е продадена на Safilo Group през ноември 2011 г. Централата на Polaroid се намира в Падуа (Италия).

През 60-те години дизайнерът Олег Касини си сътрудничи с Cool Ray и неговото влияние е ясно в много модели Polaroid. През 1980-те Polaroid пусна на пазара авиационни стилове със сменяеми лещи в сътрудничество с тенис звездата Борис Бекер . Кенет Грейндж , известен дизайнер от Pentagram Design Partner, проектира уникалния стил ИЗОБРАЖЕНИЕ през 1980-те.

През 2018 г. Polaroid стартира Heritage, уникален проект, който обединява капсулни колекции от различни епохи, с участието на оригинални парчета, преразгледани в съответствие с най-новите тенденции и проследява историята на марката, от 30-те години до днес. Всяка колекция се отличава с вечни силуети, преосмислени със съвременен обрат, олицетворяващи естетика, която надхвърля модните тенденции. Колекцията Heritage не е просто скок в миналото, тя е почит към невероятния иновационен капацитет, който винаги е характеризирал марката, още от нейния произход